Etävappu työkavereiden kesken

Vappuiloa etänä

Monelle vappu on ehdoton kevään kohokohta ja yhteisen ilonpidon juhla. Edelleen olemme varovaisia kokoontumisten suhteen, mutta jotain kivaa haluaisi silti tehdä, ihan vaan vapun kunniaksi! Onko kuplivan mukava etävappu yhdessä työporukan kanssa mahdollista?

Osaamme jo varsin hyvin käyttää erilaisia etätekniikoita, joten etävapun toteuttamisessa vain luovuus on rajana! Nyt on hyvä aika laittaa videokokouskutsua kalenteriin ja kutsua porukka koolle. Liitä kutsuun mukaan myös etävapun aikataulu sekä ohjeet siitä, miten valmistautua tai minkälaisia materiaaleja juhlintaan tarvitaan. Seuraavaksi muutamia vinkkejä järjestelyihin. Lue myös Pikkujoulut etänä -kirjoitus, josta löytyy myös ideoita etäjuhliin.

Vappuherkut

Vanhat kunnon nyyttärit on aina ok, ja nythän toteuttaminenkin on erityisen helppoa, kun jokainen huolehtii itsestään! Olisiko kuitenkin joku yhteinen herkkuteema kiva? Miltä kuulostaisi esimerkiksi ”etävapun parhaat hodari-ideat”? Tarjoiluista on mukava jakaa kuvat porukan kesken, ja vertailla kenellä on tiimin suurin hillomunkki tai tippaleipä. Entä kuka on tehnyt itse simaa?

Työnantajakin voi halutessaan huolehtia kaikille oman ”Vapun Selviytymispaketin”, jonka saa noutaa lähimmästä toimipisteestä, kaupasta tai postista. Kotiovelle toimitettu paketti tuo etävappuun vielä lisää luksusta.

Smalltalk ja minglaus

Kuulumiskierros ja alkulämmittely ovat tärkeitä. Kaikki eivät ehkä tunnekaan vielä toisiaan? Järjestä mahdollisuuksien mukaan tutustumis- ja jutusteluaikaa pienryhmissä (ryhmähuoneissa / breakout rooms). Astetta ohjatumpi kierros onnistuu valitsemalla joukostanne yksi ”juontaja/haastattelija”, joka jututtaa koko porukan läpi muutamin kysymyksin. Kuka onkaan teidän yrityksenne paras vappupimiä tai mikkoleppilampi?

Ohjelmaa ja aktiviteetteja

Etävappu vaatii tarjottavien lisäksi myös pientä ohjelmaa. Kokoa seuraavista ehdotuksista juuri teille sopiva kokonaisuus tai keksikää porukalla jotain ihan uutta!

  • Juhlatilan somistaminen

Tehkää omiin etävappubileisiinne yhteinen videokokouksen taustakuva, tai taustakuvien sarja, josta voi valita itselleen sopivan. Luotte näin tunnelmaa ja tunnetta yhteisestä tilasta. Oletteko ulliksella, kattoterassilla vai vaikkapa havajilla? Kuvia löytyy myös valmiina ilmaisista kuvapankeista.

  • Teema-asut, pukeutumiskilpailu tai muotinäytös

Tällä kertaa riittää mainiosti, että laittautuu vain vyötäröstä ylöspäin. Mikä on päivän teemaväri? Kenellä on paras hattu & kravatti? Onko tiimi tyylikkäänä gatsby-hengessä vai heittäytyykö ihan pelleiksi?

  • Piirrustuskilpailu ja taidegalleria

Jokaisella sama aihe, esimerkiksi ”omakuva”, ja aikaa taideteoksen tekemiselle 5–10 minuuttia. Jokainen ottaa kuvan taiteellisesta lopputuloksestaan ja liittää yhteiseen jaettuun tiedostoon. Galleriassa voitte ”kierrellä” ja vaikka äänestää kuvia tai kommentoida tuotoksia.

  • Tietovisa, bingo ja arvaus-peli

Näitä on helppo tehdä itsekin käyttäen sopivaa pohjaa ja jaettua ruutua. Tee tarvittaessa jokaiselle oma ”vastauspohja”, jonka voi ladata omalle koneelle tai halutessaan tulostaa. Jaetussa digitaalisessa työtilassa on myös mahdollista jakaa tiedostoa, jota voi täyttää yhdessä tai erikseen.

Tietovisan järjestäminen onnistuu vaivattomasti myös Kahootin avulla, ja pelihifistelijoille löytyy netistä mm. yli 300 peliä tarjoava BoardGameArena. Mikäli kokeillaan jotakin uutta toimintaympäristöä, kannattaa siihen tutustua hieman etukäteen ja luoda valmiiksi tarvittavat tunnukset.

  • Karaoke

Karaokeen sopii vallan mainiosti tutut teams-, zoom- tai google meet -kokous-ympäristöt! Voit hyödyntää joko netissä tarjolla olevia karaoke-sovelluksia (esim. Singa – kannattaa hiukan ohjeistaa etukäteen) tai ihan Youtuben tekstityksillä varustettuja musiikkivideoita. Yksi porukasta voi toimia karaokeisäntänä tai -emäntänä ja ohjata menoa. Mikä on sinun lempibiisisi?

  • Kuka on firman talent?

Show pystyyn, ja firman Talent-kisa käyntiin! Joka firmassa on laulajia, soittajia, tanssijoita, temppuilijoita, koomikoita, taikureita, tarinankertojia ja muita osaajia – virtuaalilava on teidän! Kamera ja mikki auki! Yleisö pääsee antamaan ”reaktioilla” taputuksia, sydämiä ja peukkuja esiintyjille!

  • Panosta ammattilaiseen

Mitäpä jos järjestetäänkin yksityiskeikka, eli kutsutaan ammattiesiintyjä mukaan linjoille. Ajattele mikä mieletön tilaisuus työporukalle tavata livenä joku oma idoli!

  • Kaupunki- tai lähiösuunnistus

Eväät reppuun, tehtävälista sekä ohjeet taskuun, ja menoksi! Suunnistus onnistuu turvallisesti pienryhmissä, mutta se sopii myös täysin hajautettujen tiimien ja monipaikkaisen organisaation vappuhuviksi – tällöin jokainen ratkoo tehtäviä omassa ympäristössään ja tiimin vastaukset yhdistetään.

Rastien suoritukset päivitetään lopuksi jaettuun tiedostoon vaikkapa kuvina. Lopuksi vielä kokoonnutaan yhteiseen videomiittiin, jossa voittajat palkitaan ja nostetaan vappumaljat.

  • Etävappu Digibaarissa

Jos on kiirettä ja haluatte toteuttaa mahdollisimman helpot vappubileet, niin Digibaarista löytyy virtuaalitiloja joka lähtöön: On paikallispubia, Turremolinosta ja Shampanjabaaria. Digibaariin kokoontuminen on helppo perustaa. Voit kutsua porukan koolle juttelemaan tai osallistumaan valmiiseen tietovisaan. ja kutsua porukka koolle turisemaan tai valmiiseen tietovisaan vastailemaan.

Millainen on teidän tiimin etävappu?

Tutustu tekstin kirjoittajaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.