Opi lisää

Ladattavat oppaat

Opas valmennuspalveluiden hankintaan

Tämä opas auttaa sinua suunnittelemaan palveluiden hankintaa ja sisältää hyödyllisiä vinkkejä sopivan toteutustavan valintaan. Oppaan saat ladattua itsellesi maksutta, ja liityt samalla Timanttian postituslistalle.

52 vinkkiä yhteisöllisyyteen

Tämä e-kirja listaa ison joukon erilaisia ideoita ja vinkkejä yhteisöllisyyden rakentamiseen ja ylläpitämiseen hajautetussa tiimissä. e-kirjan saat ladattua itsellesi maksutta, ja liityt samalla Timanttian postituslistalle.

Perehdytä etänä

Haastavimmaksi etäperehdyttämisessä moni kokee yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuden tunteen syntymisen uusien työntekijöiden osalta. Miten saada uusi henkilö osaksi työyhteisöä, kun yhteisiä lounaita ja kahvitaukoja ei ole? Tämä maksuton e-kirja sisältää käytännönläheisiä vinkkejä etä- ja hybridiperehdytykseen. Samalla liityt Timanttian postituslistalle.

Toimivan monipaikkatyön käytäntöjen tarkistuslista

Tämän oppaan ja sen sisältämän tarkistuslistan avulla voit käydä läpi oman tiimisi tilanteen. Onko riittävästi työn sujumiseen sekä yhteisöllisyyteen ja me-henkeen liittyviä käytäntöjä, jotka tukevat tuloksellista yhteistyötä? Arvioi rohkeasti toimintatapoja ja tunnista mahdollisia kehittämisen paikkoja! Oppaan saat ladattua itsellesi maksutta, ja liityt samalla Timanttian postituslistalle.

Hybridityön e-kirjanen

Hybridityö on monipaikkaista ja se vaikuttaa siihen, miten työtä johdetaan ja organisoidaan. Vaikka tavataan toimistolla, on tärkeää muistaa, että etätyön lisääntyessä usein joku on aina etäällä muista. Kirjasen avulla on helpompi pohtia oman organisaation näkökulmasta hybridityöhön liittyviä kysymyksiä. e-kirjasen saat ladattua itsellesi maksutta, ja liityt samalla Timanttian postituslistalle.

Timanttian uutiskirje

Uutiskirjeessämme jaamme hyödyllisiä vinkkejä ja linkkejä etäjohtamiseen sekä etä- ja hajautettuun työhön liittyen sekä kuulet ajankohtaisista asioista työelämän ajankohtaisista asioista.

Julkaisut

Hyvän johtamisen työkalupakki

Hyvän johtamisen työkalupakki syntyi tarpeesta antaa ideoita ja inspiraatiota parempaan ihmisten johtamiseen.

Pakka sisältää hteensä 45 erilaista menetelmää neljässä eri kategoriassa. Se tarjoaa ideoita ja vinkkejä esimiestaitojen kehittämiseen, hyvään esimiestyöhön, tiimin kanssa toimimiseen sekä esimiestehtävien hoitamiseen.

Soveltuu erityisesti johtamiseen, projektinvetämiseen ja tiimin esimiehille.

Lue lisää

Monipaikkaisen tiimin työkalupakki

Asiantuntijatehtävät ja monimutkaiset, muuttuvat toimintaympäristöt edellyttävät tiimeiltä kekseliäisyyttä ja uudenlaisia ratkaisuja. Monipaikkaisen tiimin Ideapakka on työkalupakki, joka tukee hajautetun eli monipaikkaisen tiimin yhdessä tekemistä. Pakan menetelmien avulla ryhmäytyminen, vuorovaikutus, yhteiset toimintatavat ja käytänteet kirkastuvat ja tiimin tekeminen on sitoutuneempaa. Samalla työn merkityksellisyys lisääntyy.

Lue lisää

Etäjohtaminen – Tulosta joustavalla työllä

Työn tekemisen tavat ovat muuttuneet ja työ on yhä monipaikkaisempaa. Etätyö, hajautetut tiimit ja hybridimallit edellyttävät uudenlaista osaamista ihmisten johtamiseen. On osattava kyseenalaistaa vanhoja toimintatapoja sekä kehittää yhteistyötä – mieluiten yhdessä työntekijöiden kanssa.

Kirja tarjoaa ratkaisuja etäjohtamisen haasteisiin sekä vinkkejä ja työkaluja parempaan etäjohtamiseen. Etäjohtaminen on ennen kaikkea ihmisten johtamista.

Lue lisää

Kirja oli käytännönläheinen opas etätyöhön ja etänä tapahtuvaan esimiestyöhön. Siinä oli useita hyviä vinkkejä ja esimerkkejä, joita olen itsekin ottanut käytäntöön. Kirja herätti paljon ajatuksia. Suosittelen kirjaa niin etätyötä tekeville kuin etätyötä vieroksuville, sillä kirja taklaa hyvin uskomuksia, joita etätyöhön voi edelleen liittyä.”

Sanna Niittymäki, rekrytointipäällikkö, Eatech Oy

Etätyö ulkomailla – unelmasta todeksi

Kiehtooko kansainvälisyys tai asuminen ulkomailla? Haaveena seikkailu tai lämpimät aurinkoiset talvet? Nykyisin asiantuntija- ja tietotyön hoitaminen onnistuu paikkariippumattomasti ja organisaatiot alkavat olla yhä valmiimpia ajatukselle ulkomailla asuvista työntekijöistä.

Tämä inspiroiva teos toimii lukijalle oppaana siihen, miten ulkomailta käsin työskentelyn toteuttaminen on mahdollista ja mitä asioita suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä on hyvä ottaa huomioon. Miten ehdottaa etätyötä ulkomailla työnantajalle? Mitä työnantajan kanssa on hyvä sopia? Mitä tekniikkaan liittyen on hyvä huomioida? Kirja tarjoaa käytännölliset ja kattavat vastaukset näihin kysymyksiin. Lisäksi kirjassa on tietoa muun muassa asumiseen liittyvistä järjestelyistä, lasten koulunkäynnin organisoimisesta, sosiaaliturvasta, verokysymyksistä sekä vakuuttamisesta.

Kirjasta hyötyvät sekä muutamaksi kuukaudeksi tai vuodeksi lähtöä miettivät että ne, jotka suunnittelevat elävänsä ulkomailla toistaiseksi. Teoksen sanomaa täydentävät ulkomailla etätyötä tehneiden ja tekevien aidot kokemukset.

Lue lisää

”Etätyöstä on tullut työn tekemisen arkea eikä etätyön tarvitse rajautua kotiin tai lempikahvilaan. Unelmista on vajetta työelämässä, vaikka mahdollisuudet työn mielekkyyttä lisääviin joustaviin ratkaisuihin ovat paremmat kuin koskaan. Ullan kirja avaa yhden mahdollisen unelmien polun, etätyön ulkomailla. Kirja käsittelee konkreettisesti useista näkökulmista, mitä etätyö ulkomailla edellyttää, miten siihen valmistaudutaan ja miten pysytään osana työyhteisöä matkan päästä. Kun Ullan edellinen kirja käsitteli etäjohtamista, tuo ”Etätyössä ulkomailla” vahvan näkökulman itsensä johtamiseen etätyössä ja miten siinä onnistutaan ulkomailla. Ulla on harvoja etätyöhön kattavasti perehtyneitä suomalaisia asiantuntijoita. Odotan tätä kirjaa!”

Jari Hakanen, tutkimusprofessori, sosiaalipsykologian dosentti

Muu materiaali

Johtamisen espresso -kupillinen väkevää asiaa

Timanttian oma podcast Johtamisen espresso on nähnyt päivänvalon! Johtamisen espressossa keskitymme ytimekkäästi tarkastelemaan johtamista ja työelämää. Jaksot ilmestyvät joka toisen viikon maanantai. Jaksot löytyvät tällä hetkellä mm. Podit ja Spotify -palveluista. Pian muualtakin.

Tervetuloa kuulolle!

Timanttian livewebinaarit

Timanttian kaikille avoimissa ja maksuttomissa livewebinaareissa käsitellään etätyöhön ja -johtamiseen liittyviä ajankohtaisia teemoja. Puhujina webinaareissa Timanttian omia asiantuntijoita sekä vaihtuvia vieraita.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan