Enemmän vuorovaikutusta ja sosiaalisuutta etätyöhön

Moni tiimi on tällä hetkellä täysin etänä. Useat ovat aiemmin kertoneet nauttivansa siitä, että etäpäivä mahdollistaa keskittyneen työskentelyn ja toimistolla tapaa työkavereita ja voi olla sosiaalinen. Täysin etänä tehtävän työnkään ei tarvitse olla yksinäistä tai epäsosiaalista. Eristäytymisen sijaan kannattaa miettiä muun tiimin kanssa, miten tiimin yhteistä keskustelua erilaisista asioista voi lisätä ja mitä muita vuorovaikutuksen ja sosiaalisuuden mahdollistavia käytäntöjä voisi luoda.

Sosiaaliselle kanssakäymiselle on tilausta etätiimeissä myös siksi, että jaksamisen näkökulmasta on tärkeää, että koemme sosiaalisen tuen olevan kunnossa. Sosiaalinen tuki on sitä, että koemme työkavereiden ja esimiehen olevan tarvittaessa apuna ja tukena. Usein se on pelkästään henkistä kannustusta ja kannattelua vastoinkäymisten tai kiireen hetkellä, mutta toisinaan se on jopa konkreettista auttamista työtehtävien kanssa. Jos koemme sosiaalisen tuen olevan kunnossa, jaksamme paremmin  myös haastavina hetkinä ja olemme motivoituneempia työssämme.

Seuraavaan listaan olen koonnut esimerkkejä erilaisista käytännöistä, joilla voidaan korvata puuttumaan jääviä kahvipöytäkeskusteluitä ja muita työpaikan sosiaalisia juttuja. Löytyisikö niistä jokin kokeilemisen arvoinen idea?
  • Kahvitunti videopalaverina kerran viikossa
  • Yhteinen työskentelyaika, jolloin kaikki linjoilla, mutta jokainen jatkaa omia hommiaan, mahdollistaa rupattelun
  • Vapaamuotoinen kommunikointikanava hengen kohottamiseen Teamsissa, Whatsappissa tai vastaavassa
  • Hauskat kyselyt esim Polly-lisäosalla Teamsissa
  • Leikkimieliset kilpailut Kahootilla
  • Onnistumisten tai kuulumisten jakaminen yhteisten palaverien avuksi
  • Tietoiskut omaan työhön tai osaamiseen liittyvästä asiasta
  • Yhteinen taukojumppahetki ja tiimin sisäinen kilpailu Cuckoo Workoutissa

 

Lisää ideoita yhteisöllisyyden rakentamiseen löydät maksuttomasta oppaastamme
32 vinkkiä yhteisöllisyyteen.

 

Katso myös nämä aiemmat blogiartikkelit:

 

Tutustu tekstin kirjoittajaan

Ulla Vilkman

Ulla on modernin  johtamisen ja työelämän kehittäjä sekä Timanttian valmentajatiimin vetäjä. Johtamisen ja monipaikkaisen työn asiantuntijana Ulla on julkaissut myös kolme tietokirjaa ja kaksi muuta julkaisua. Pitkä kokemus valmentamisesta ja johtamiskulttuurien kehittämisestä auttaa löytämään asiakkaalle oikeat ratkaisut. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.