Miten houkuttelet itsesi tauolle?

Yritän laskea, kuinka montaa kertaa päivän aikana aion pitää tauon. En tiedä, mutta sen tiedän, että toimiakseen kunnolla, aivot vaativat lepoa, liikettä ja ravintoaineita. Ihmeen sitkeästi jatkan kuitenkin työntekoa ilman hetken taukoa.

Aion…” kuulostaa heiveröiseltä. ”Jos todella haluaisin, niin voisin…” kuulostaa vakuuttavammalta. Vapaasta valinnastahan tauon pitämisessä kuitenkin on kysymys. Tässä muutama konsti, joilla työstään innostunut uurastaja saadaan houkuteltua (tai huijattua) varikolle vaikka vain muutamaksi minuutiksi.

  • Työskentele kilpaa ajastimen kanssa. Keskity täysillä enintään 45 minuuttia. Kun aika loppuu, irrota sormet näppäimiltä ja laukaise itsesi tauolle.
  • Pidä lenkkivaatteet valmiina lähtöön. Lähteminen on helpompaa, kun lenkkarit ja ulkoiluasu odottavat eteisessä. Älä edes mieti, vaan sukella varusteisiin ja ohjaa itsesi ulos.
  • Sovi lounastreffit. Korona tai ei, ihmisen täytyy syödä ja hyvässä seurassa syöminen tekee päälle hyvää. Retkilounas lähipuistossa toimii loistavasti. Jos kyse on kotona nautittavasta etälounaasta, vaihda toiseen huoneeseen tai ainakin toisen pöydän ääreen.
  • Tee jääkaappiin valmiiksi houkutteleva välipala. Itse surautan aamulla isomman smoothien, josta riittää lasillinen myös välipalalle. Se maistuu, piristää, ravitsee, antaa pitkäkestoista energiaa, eikä sitä malta jättää väliin.
  • Pidä ulottuvilla herkullisempaa vettä. Kaupan ruukkuyrtit tai vaikka tuorekurkun siivut vesikannussa tekevät juomatauosta houkuttelevamman sekä visuaalisesti että aromin puolesta.
  • Nosta sormet näppäimiltä ja venyttele hartioita. Siinä samalla saa helpommin idean nousta hetkeksi kokonaan ylös ja liikutella itsensä rennommaksi.

Miten sinä tulet pitäneeksi tauon? Hyvät vinkit ovat kalliita, kun kerran aiomme joukolla jaksaa ja pitää aivot kirkkaina. Hienoa etäpäivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.