Etätyö ulkomailla

Unelmasta todeksi

Kiehtooko kansainvälisyys tai asuminen ulkomailla? Haaveena seikkailu tai lämpimät aurinkoiset talvet? Nykyisin asiantuntija- ja tietotyön hoitaminen onnistuu paikkariippumattomasti ja organisaatiot alkavat olla yhä valmiimpia ajatukselle ulkomailla asuvista työntekijöistä.

Tämä inspiroiva teos toimii lukijalle oppaana siihen, miten ulkomailta käsin työskentelyn toteuttaminen on mahdollista ja mitä asioita suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä on hyvä ottaa huomioon. Miten ehdottaa etätyötä ulkomailla työnantajalle? Mitä työnantajan kanssa on hyvä sopia? Mitä tekniikkaan liittyen on hyvä huomioida? Kirja tarjoaa käytännölliset ja kattavat vastaukset näihin kysymyksiin. Lisäksi kirjassa on tietoa muun muassa asumiseen liittyvistä järjestelyistä, lasten koulunkäynnin organisoimisesta, sosiaaliturvasta, verokysymyksistä sekä vakuuttamisesta.

Kirjasta hyötyvät sekä muutamaksi kuukaudeksi tai vuodeksi lähtöä miettivät että ne, jotka suunnittelevat elävänsä ulkomailla toistaiseksi. Teoksen sanomaa täydentävät ulkomailla etätyötä tehneiden ja tekevien aidot kokemukset.

Poimintoja haastateltujen kokemuksista:

”Jos unelmoit lähtemisestä, niin lähde. Todennäköisempää on, että kaikki menee hyvin kuin että ei. Et varmasti kadu päätöstä jälkikäteen, mutta toteuttamatonta unelmaa voit jäädä haikailemaan.”

Sanna niittymäki, espanja

”Jos omassa työssä etätyö on mahdollista, ei lähdölle ole estettä. Suurin este on oma itse. Kaikki muu on järjestettävissä.”

lassi, madeira

”Kokeile ensin lyhyitä aikoja eri paikoissa, ja pidennä matkojen kestoa, kun löydät oman tapasi. Matkailu ja etätyö ulkomailta on helppoa ja antaa uusia ajatuksia ja energiaa työhön.”

ilkka lavas, matkannut eri maissa

Kannattaa kulkea omia unelmiaan kohti. Utelias ja avoin asenne ovat tärkeitä. Asiat voivat olla eri lailla, ja se on ihan ok. Positiivinen asenne auttaa. On niitä ihmisiä, jotka näkevät Suomessa vain negatiivisia asioita, ja he näkevät niitä myös täällä. Oman elämän ongelmat eivät poistu, vaikka vaihtaisi maisemaa.”

Erja siljamo, espanja

Tilaa tästä


Palautetta lukijoilta:

”Ostin uusimman kirjasi. Sain siitä kovasti voimaa ja motivaatiota tehdä jotain ulkomaille lähtemisen eteen. Olen monta vuotta jahkaillut ja yrittänyt, mutta en tarpeeksi. Ehkä koittanut väärää väylää. Nyt on ajatus miten voisin toteuttaa.

Lukijan palaute

”Harmittaako marraskuun pimeys? Tämä kirja kertoo konkreettisesti mitä tehdä, jos haluat lähteä etätöihin ulkomaille tai ottaa irtiottoja arjesta silloin tällöin. Raha on yleensä järjestettävissä oleva asia, mutta omat uskomukset rajoittavat eniten. Tämä kirja on tämän vuoden paras ostoksesi.”

Terhi Majasalmi, yrittäjä, varallisuusvalmentaja, Varallisuusakatemia

 

Kirjan tiedot

  • Etätyö ulkomailla – unelmasta todeksi
  • Nidottu
  • ISBN 9789527337479
  • Ilmestynyt huhtikuussa 2020
  • Kustantaja Basam Books

Tilaa tästä