Etätyö ulkomailla – unelmasta todeksi

Kiehtooko kansainvälisyys tai asuminen ulkomailla? Haaveena seikkailu tai lämpimät aurinkoiset talvet? Nykyisin asiantuntija- ja tietotyön hoitaminen onnistuu paikkariippumattomasti ja organisaatiot alkavat olla yhä valmiimpia ajatukselle ulkomailla asuvista työntekijöistä.

Tämä inspiroiva teos toimii lukijalle oppaana siihen, miten ulkomailta käsin työskentelyn toteuttaminen on mahdollista ja mitä asioita suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä on hyvä ottaa huomioon. Miten ehdottaa etätyötä ulkomailla työnantajalle? Mitä työnantajan kanssa on hyvä sopia? Mitä tekniikkaan liittyen on hyvä huomioida? Kirja tarjoaa käytännölliset ja kattavat vastaukset näihin kysymyksiin. Lisäksi kirjassa on tietoa muun muassa asumiseen liittyvistä järjestelyistä, lasten koulunkäynnin organisoimisesta, sosiaaliturvasta, verokysymyksistä sekä vakuuttamisesta.

Kirjasta hyötyvät sekä muutamaksi kuukaudeksi tai vuodeksi lähtöä miettivät että ne, jotka suunnittelevat elävänsä ulkomailla toistaiseksi. Teoksen sanomaa täydentävät ulkomailla etätyötä tehneiden ja tekevien aidot kokemukset.

Tilataksesi siirry Suomalaisen verkkokauppaan tästä

”Ostin uusimman kirjasi. Sain siitä kovasti voimaa ja motivaatiota tehdä jotain ulkomaille lähtemisen eteen. Olen monta vuotta jahkaillut ja yrittänyt, mutta en tarpeeksi. Ehkä koittanut väärää väylää. Nyt on ajatus miten voisin toteuttaa.

Nimetön lukijan palaute

”Etätyöstä on tullut työn tekemisen arkea eikä etätyön tarvitse rajautua kotiin tai lempikahvilaan. Unelmista on vajetta työelämässä, vaikka mahdollisuudet työn mielekkyyttä lisääviin joustaviin ratkaisuihin ovat paremmat kuin koskaan. Ullan kirja avaa yhden mahdollisen unelmien polun, etätyön ulkomailla. Kirja käsittelee konkreettisesti useista näkökulmista, mitä etätyö ulkomailla edellyttää, miten siihen valmistaudutaan ja miten pysytään osana työyhteisöä matkan päästä. Kun Ullan edellinen kirja käsitteli etäjohtamista, tuo ”Etätyössä ulkomailla” vahvan näkökulman itsensä johtamiseen etätyössä ja miten siinä onnistutaan ulkomailla. Ulla on harvoja etätyöhön kattavasti perehtyneitä suomalaisia asiantuntijoita. Odotan tätä kirjaa!”

Jari Hakanen, tutkimusprofessori, sosiaalipsykologian dosentti

”Harmittaako marraskuun pimeys? Tämä kirja kertoo konkreettisesti mitä tehdä, jos haluat lähteä etätöihin ulkomaille tai ottaa irtiottoja arjesta silloin tällöin. Raha on yleensä järjestettävissä oleva asia, mutta omat uskomukset rajoittavat eniten. Tämä kirja on tämän vuoden paras ostoksesi.”

Terhi Majasalmi, yrittäjä, varallisuusvalmentaja, Varallisuusakatemia

”Kansainvälisyys kiehtoo? Tämä kirja antaa lähtölaukauksen sille, että kaikki on mahdollista! Kansainvälisen liiketoiminnan ymmärryksen lisääminen, verkostojen luominen, uuden kielen oppiminen – etätöissä ulkomailla on paljon hyötyjä niin yksilölle itselleen kuin yritykselle. Motivoidu ja inspiroidu!”

Saara Somersalmi, Head of HR, Vainu

Kirjan tiedot
  • Etätyö ulkomailla – unelmasta todeksi
  • Nidottu
  • ISBN 9789527337479
  • Ilmestynyt huhtikuussa 2020
  • Kustantaja Basam Books

Tilataksesi siirry Suomalaisen verkkokauppaan tästä