Livewebinaarit

Kaikki irti one-to-one-keskusteluista

Pe 19.8. klo 8.15 – 9.00

Tutkimukset osoittavat, että one-to-one-keskustelut ovat yksi esihenkilön tärkeimmistä työkaluista. Esimerkiksi OC Tanner Instituten tekemä tutkimus osoittaa, että one-to-one-keskustelu voi vähentää työuupumuksen riskiä jopa 84%.

Samasta tutkimuksesta käy ilmi, että työntekijät, jotka nauttivat hyvistä ja merkityksellisistä one-to-one keskusteluista arvioivat työntekijäkokemuksensa korkeammalle ja ovat huomattavasti sitoutuneempia.

Silti useissa organisaatioissa one-to-one-keskusteluita ei käydä systemaattisesti ja yksittäisten esihenkilöiden käytännöt ovat hyvin vaihtelevia. Vaikka one-to-one-keskustelut ovat yksi esihenkilön tärkeimmistä työkaluista, se on usein huonosti hyödynnetty.  

Tässä webinaarissa sukellamme merkityksellisiin one-to-one-keskusteluihin ja kuulet mm:  

  • Miksi one-to-one-keskustelut ovat tärkein väline työntekijäkokemuksen johtamiseen? 
  • Kuinka varmistetaan, että one-to-one-keskustelut tuovat lisäarvoa niin osallistujille kuin organisaatiolle? 
  • Miten varmistetaan keskusteluiden toteutuminen ja säännöllisyys?  
  • Miten helpotetaan esihenkilön keskusteluihin liittyvää työtä ja ajankäyttöä? 

Näytämme myös helppokäyttöisen työkalun joka auttaa esihenkilöitä käymään merkityksellisiä one-to-one-keskusteluita sekä kuulet, miten esihenkilölle voidaan tarjota yksilöllistä tukea ja eväitä omien johtamistaitojen kehittämiseen. 

Webinaarin asiantuntijoina toimivat Andy Lundström Humbolilta ja modernin työn kehittäjä Ulla Vilkman Timanttia Consultingilta. 

Tervetuloa linjoille pe 19.8. klo 8.15 – 9.00


Tilaisuus on tarkoitettu henkilöstöammattilaisille, ihmisistä ja kulttuurista vastaaville, esihenkilöille sekä liiketoimintajohdolle. Tilaisuus on maksuton. 

Ilmoittaudu mukaan tästä

Aiemmat livewebinaarit

Tallenteet aiemmista livewebinaareista löydät täältä