Etä- ja hybridityön linjaukset

Etätyö on tullut jäädäkseen. Työntekijät haluavat myös jatkossa tehdä työtään etänä. Ihmisissä on kuitenkin eroja, toiset viihtyvät paremmin toimistolla kuin toiset. Liian kankeat ja epäoikeudenmukaisiksi koetut etätyökäytännöt hankaloittavat työn tekemistä ja pahimmillaan laskevat motivaatiota. Yhteistyö pitää saada sujuvaksi, vaikka työ monipaikkaistuu.

Lisäämme johdon ymmärrystä etätyön ja hybridimallin sujumisen edellytyksistä ja autamme linjaamaan toimivat käytännöt. Konsultoimme hybridimallin linjaamisessa, etätyökäytäntöjen muodostumisessa sekä autamme osallistamaan henkilöstöä prosessiin.

Valitse alta omaan organisaatioosi ja tilanteeseesi sopiva vaihtoehto.

Verkkomateriaali johdon avuksi

Olemme koonneet johdolle ja HR-ammattilaisille käytännönläheisen verkkomateriaalin, jonka tavoitteena on tarjota kattava tietopaketti hybridityön suunnittelun ja arvioinnin tueksi. Materiaali sisältää luettavaa materiaalia, webinaaritallenteita, audiotiedoston, keskustelun pohjana hyödynnettäviä kuvia sekä selkeän mallin hybridityön linjausten luomiseen.

Johtoryhmän työpaja

Lisäämme johdon ymmärrystä sujuvan etä- ja hybridityön edellytyksistä sekä autamme tunnistamaan monipaikkaisuuden strategiset hyödyt. Työpajan tavoitteena on muodostaa johtoryhmälle yhteinen näkemys halutusta hybridimallista sekä luoda toimivat käytännöt etä- ja monipaikkatyöhön.

Osallistava prosessi henkilöstölle

Autamme osallistamaan henkilöstön hybridityön linjausten luomiseen. Täysin etänä tehtävä yhteiskehittämisprosessi kerää henkilöstön ajatukset hybridimallin suunnittelun pohjalle sekä nostaa sieltä tärkeimmät asiat kootusti esille. Työpajassa ennakkomateriaalin pohjalta muodostetaan näkemykset yhteisiksi linjauksiksi, jotka tuodaan johtoryhmän päätettäväksi.

    Ota yhteyttä tai pyydä tarjous