Kun sähköposti ei riitä

Erinomaiset vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaidot ovat etätiimin elinehto ja sähköposti ei riitä. – Mutta entä, jos hajautettua tiimiä johtaa analyyttinen huippuasiantuntija, joka ei koe olevansa luontaisesti erityisen avoin ja jonka vahvuuksia ovat järjestelmällisyys, tunnollisuus, harkitsevuus, rationaalisuus ja kriittisyys? Tässä muutama oljenkorsi arkeen:

Tunne itsesi

Esimiehen ei tarvitse olla tietyn lainen, vaan tuntea itsensä. Esimiestehtävä tuntuu mielekkäämmältä, kun päättää, että riittää sellaisena kuin on ja on halukas kehittymään viestijänä, jotta omat ammatilliset tavoitteet täyttyvät.

Kerro monta kertaa, monella eri tavalla

Jokainen viestin vastaanottaja on erilainen. Kommunikaatio on tapahtunut vasta, kun viesti on ymmärretty ja asia on tehty yhteiseksi. Tärkeän asian joutuu kertomaan monta kertaa ja monella eri tavalla. Kysy ihmisiltä itseltään mikä on paras tapa viestiä vaikkapa ajatusten vaihtoa arvostavalle innostajalle, yhdessä tekemisestä motivoituvalle tukijalle tai haasteista innostuvalle toimeenpanijalle.

Ota erilaisuus vastaan mielenkiintoisena haasteena

Tiedosta, kuinka ihmisten erilaisuus on yritykselle tärkeä menestystekijä. Samaan organisaatioon kuuluukin mahtua vastakohtia: epämuodollisuutta ja järjestystä, tiimityöskentelyä ja omaan työhön syventymistä, tehokkuutta ja sosiaalisuutta. Erilaisuuden hyödyntäminen on vahvan yrityksen merkki.

Vuorovaikutusta oppii vain harjoittelemalla. Kannustimeksi riittänee se, että työ sujuu koko ajan helpommin, luottamus lisääntyy, virheet vähenevät ja etätiimin jäsenet arvostavat toisiaan enemmän etäisyydestä ja erilaisuudesta huolimatta.

#etätyö #etäjohtaminen #joustavatyö #työtavat #vuorovaikutus #kommunikaatio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.